2e ronde 01-12-2019

Zegezeker Kortrijk in hun sterkste opstelling

Voor het plaatselijke derby had Kortrijk niets aan het toeval overgelaten en zakte naar Heule-Watermolen af met hun sterkste opstelling. Ons motto dit seizoen is de jeugd kansen geven tot ervaring opdoen en verder ontwikkelen.
Op bord 3 kreeg Wout Vanneste tegen Jens Dekimpe een quasi onmogelijke opdracht. Toch liet Wout zich niet naar de slachtbank voeren en ging pas na drie en een half uur in de fout. Van een foute aanval maakte Dekimpe handig gebruik om te combineren met schijfwinst en doorbraak naar dam. 
Op het vierde bord liep Johan Coorevits vast tegen Alex Libbrecht. Een schijfoffer gaf wat ademruimte maar helaas weinig soelaas.
Spannend ging het er aan toe op de twee topborden. Stijn Kindt kwam nooit in de verlegenheid tegen Keita Desmet, maar toen Stijn in een voor beiden prangende tijdnoodfase op jacht ging naar schijfwinst, kon de Kortrijkzaan dit toch nog handig omzeilen met een doorbraak aan beide zijden en een remise als gevolg.
Ook Hein De Cokere haalde alles uit de kast om Kenny Le Roy onderuit te krijgen. In een razend spannend slot moest hij nog goed uitkijken om de remise te verzekeren.

2e ronde 01-12-2019 - 2 2e ronde 01-12-2019 - 3 
Speellokaal: VBS De Watermolen Watermolenwal 16 te 8501 Heule  -  laatst bijgewerkt: 12-04-2024