Belgisch kampioenschap Jeugd 3-4 april 2018

Minicadetten Jongens:   Ibe Demasure kampioen

In de eerste ronde maakten Mathé en Wout er een spannende strijd van. Wout liet zich een schijfje afhandig maken, maar gaandeweg zette hij die scheve situatie weer recht. De achterstand werd omgebogen in twee schijfjes voorsprong, genoeg voor een zege, maar toen ging hij weer in de fout en Mathé profiteerde handig van die tweede uitschuiver om de bordjes in evenwicht te houden.
Met twee heel degelijke partijen wist Ibe beide opponenten eronder te houden om met het maximum van de punten verdiend de titel op zak te steken. Wout en Mathé maken deze namiddag in een barrage uit wie een trapje hoger mag klimmen op het podium.
Gisterenavond liep het nog grondig fout voor Ayron die met zijn fiets ten val kwam op de terugweg naar huis. Een ziekenhuisopname was nodig en hierdoor moest hij vandaag verstek laten gaan in beide partijen. Een sportieve Milan gaat ermee akkoord om over een paar weken die partij toch te spelen in een onderling duel voor de vierde en vijfde plaats. Chapeau Milan.

 

Minicadetten Meisjes: Marie Pareit kampioen

Heule 05 mei: In de eerste partij ging het lange tijd gelijk op tot Amélie een beslissende fout maakte. In de return kreeg Amélie een schijf voorsprong maar kon dit voordeel niet verzilveren. Ze kreeg nog kans om met een doorbraak combinatie de partij te beslissen, maar toen ze deze niet zag was de titel voor Marie een feit.

 

Bij de junioren, cadetten en hopes gaan de titels resp. naar Bert Van hauwermeiren (Phenix Kortrijk), Maxime Egels (Phenix Kortrijk) en Axill Harinck (WDC Heule) In deze reeksen zijn er geen meisjes actief.

 

Speellokaal: VBS De Watermolen Watermolenwal 16 te 8501 Heule  -  laatst bijgewerkt: 04-12-2018