Belgian Online Blitz toernooi 06 tot 27 juni 2021

Gaston Wilvers pakt uit met een online blitz toernooi op Lidraughts. De eerste 12 spelers met Belgische licentie die zich aanmeldden kunnen deelnemen. Inmiddels is de deelnemerslijst volzet.
Voor WDC komt het complete podium van het BK 2020 aan de start. Hein De Cokere, Stijn Kindt en Jim Depaepe krijgen ook het gezelschap van youngster Wout Vanneste en Johan Coorevits.

01 juni: jim Depaepe ziet af van deelname en wordt vervangen door Keita Desmet.
Ten huize Depaepe is de nakende geboorte van hun eerste kindje uiteraard belangrijker dan een potje dammen. Omdat dit wel eens tot een gedwongen forfait zou kunnen leiden tijdens het toernooi heeft Jim het wijze besluit genomen zijn plaats aan een andere speler af te staan. We wensen Lien en Jim een vlotte bevalling.

06 juni: Stijn Kindt en Keita Desmet met maximum score aan de leiding
Als Keita Desmet aan het einde van dit toernooi de fel begeerde 100€ op zak kan steken, dan mag er toch wel wat van af voor een cadeautje voor de kleine Depaepe die, hoewel nog niet geboren, er toch voor zorgde dat de reserveplaats van Keita omgezet werd in een effectieve deelname. In de gokkantoren valt er weinig te rapen met een gokje op het favorieten kwartet Desmet, Casaril, Kindt en De Cokere. Niemand twijfelt er aan dat de winnaar uit dit viertal zal komen. Immers Desmet en Kindt haalden een perfecte score en Casaril deelde de punten met De Cokere waardoor beiden op een punt van het leidend duo volgen.
Niets is echter wat het lijkt. Stijn kindt kwam in zwaar water toen hij een schijf verloor tegen youngster Wout Vanneste. De hemel klaarde even op toen de schijf teruggewonnen werd maar na wederzijdse fouten mocht hij zich gelukkig achten dat hij bij een foute aanval van Vanneste kon achter lopen met schijfwinst, doorbraak naar dam en winst. Ook Keita Desmet kwam gelukkig weg na een blunder in de 32e zet. Borghoms kreeg de kans van zijn leven op een schoteltje aangeboden om de partij met een twee om vier naar dam te beslechten maar overzag dit hemels geschenk.

Freddie Borghoms, terug van weggeweest, speelde knappe partijen maar de routine ontbreekt duidelijk nog. In zijn openingspartij tegen Wout Vanneste blunderde hij met een stille zet waarop hij een damzet om de oren kreeg. Tegen Desmet overzag hij een zekere winst en tegen Janes De Vries hield hield hij eerst gelijke tred met groeiend voordeel. Eén misstap zette de bakens gelijk en in het slot vergat hij dat er slagkeuze was waardoor De Vries als bij wonder nog de volle pot binnen rijfde.

Volgende week zondag krijgen we de topper tussen beide leiders. Wie trekt het laken naar zich toe? Of wordt het een hergroepering met de dichtste achtervolgers? In ieder geval zal de spanning te snijden zijn.

Dikke pluim voor Gaston Wilvers die met dit initiatief voor een straaltje zonneschijn zorgt aan de grauwe corona lucht. Merci Gaston, merci Gaston, merci, merci...

13 juni: Black Sunday
De leiders van het eerste uur kwamen in de vierde ronde tegen elkaar uit. Tweeëndertig zetten lang was er geen vuiltje aan de lucht tot Stijn met 01-07 dreigde met een 2 om 4. Keita neutraliseerde met 40-34. In een poging tot doorbraak combineerde Stijn nu met een 5 om 5. Niets aan de hand als Keita met 41-37 de voorpost van Stijn afruilt. Maar schijnbaar was Keita toch een beetje verrast door die combinatie en blunderde met 41-36. Toen hij een paar zetten later ook nog een verkeerde slagkeuze maakte, was de overwinning voor Stijn een feit. Deze opdoffer van formaat kwam Keita Desmet niet meer te boven en haalde slechts een zoutloze remise tegen Henri Grau en clubgenoot Freddy Egels. 
Stijn Kindt daarentegen ging verder op zijn elan en speelde vakkundig Janes De Vries van het bord. In de slotpartij tegen Luc Jennes kwam hij ook op winst te staan maar toen gebeurde het onverwachte nog. Het is algemeen bekend dat Stijn een rekenaar is en heel vaak in tijdnood komt te zitten, maar waar hij door het voorbereidende rekenwerk toch telkens weer ongeschonden uitkomt. Dit keer echter had hij dit niet in de hand en met twee foute zetten onder tijdsdruk ging het nog helemaal fout en mocht Luc een pluim op de hoed steken door de leider te verslaan. Hiermee schuift hij ook de rode lantaarn door naar Renzo Rubele die net als Keita Desmet een Black Sunday beleefde en zich tevreden moest stellen met slechts een schamele puntendeling in de slotronde tegen Freddie Borghoms.
Wie zich niet in een gat liet vangen waren de beide achtervolgers. Zowel Hein De Cokere als Patrick Casaril werkten de sessie foutloos af en komen door de verrassende nederlaag van Stijn Kindt nu beiden aan de leiding. Alles blijft mogelijk maar de eindwinst met drie punten achterstand op de leiders wordt nu toch wel heel prangend voor Desmet.
Janes De Vries haalde twee zeges en rukt nu op naar de vijfde plek op een eerbiedwaardige achterstand van liefst 5 punten en mag zich stillaan de leider van "de rest" noemen.

20 juni: Titelstrijd herleid tot tweestrijd
De derde speeldag start met een topduel tussen de nummers 2 en 1 van het BK, Stijn Kindt en Hein De Cokere, beiden uitkomend voor WDC Heule. Ook nu weer gebruikt Stijn veel bedenktijd waardoor hij al snel in hoge tijdnood komt te zitten. Dit breekt hem zuur op als hij bij zet 26 met nog amper 5 seconden op de klok een eenvoudige een om twee overziet. De toestand is dramatisch en hopeloos, het denkwerk kan hij nu vergeten en zet 35 maakt het verlies compleet. Dat Hein met nog ruim twee minuten bedenktijd op datzelfde moment blundert en een combinatie naar dam op 46 niet neemt verandert niets meer aan het verdict.
In de tweede ronde van de dag staat de andere topper tussen Luikenaar en meervoudig nationaal kampioen Patrick Casaril en de Kortrijkse nummer 1 Keita Desmet op de rol. Het wordt een quasi foutloze partij, op het scherpst van de snede, die logischer wijze na meer dan 60 zetten in een remise eindigt.
Wie dan veronderstelt dat de laatste ronde van de speeldag voor de top niets dan voorspelbare resultaten zal noteren komt bedrogen uit. Keita Desmet, nog zo secuur in de vorige partij, heeft de kalender niet goed bestudeerd en gaat er van uit dat er maar twee rondes te spelen waren. Fout dus. Janes verwittigt sportief de organisator die Keita nog kan contacteren. Uiteindelijk start de partij dan toch waarbij Janes tot twee keer toe in de fout gaat. De strijd lijkt onherroepelijk beslecht tot de wet van Murphy nogmaals toeslaat en Keita met een blunder de winst nog laat ontglippen.
Met nog twee partijen te gaan is Keita Desmet definitief uitgeschakeld voor de titel.
Met twee zeges heeft Renzo Rubele zijn rode lantaarn weer in de kast gezet en samen met Luc Jennes, die 5 punten scoorde, zich weer netjes in de middenmoot gezet, waar beiden ook wel thuis horen.

Voor de eindzege blijft het echter nog spannend tot de laatste partij. De paringen waren vooraf al aangekondigd en de nummers werden toegekend in volgorde van inschrijven. Dat organisator Wilvers hiermee een wit konijn uit de hoed tovert zal wel toeval zijn ofwel moet hij dringend deelnemen aan de nationale loterij. Immers krijgen we in de allerlaatste ronde nog twee duels van het allerhoogste niveau en bepalend voor de eindzege met Kindt - Casaril en Desmet - De Cokere met Kindt als scherprechter.
"We zullen zien" zei de blinde, ....

27 juni: Hein De Cokere een maatje te groot voor het hele pak.
We hadden er alle vertrouwen in dat Stijn Kindt in de slotronde als scherprechter zou optreden tegen Patrick Casaril, maar Janes De Vries speelde voor spelbreker in de tiende ronde door Patrick zijn eerste nederlaag aan te smeren en haalde daarmee alle spanning uit de eindstrijd. 
Stijn Kindt ging verrassend onderuit tegen clubgenoot Johan Coorevits, maar herpakte zich in de slotronde met winst tegen Patrick Casaril die hiermee Stijn uiteindelijk nog moest voor laten gaan.
Ook De Vries had de smaak te pakken en Luc Jennes fungeerde als slachtoffer.
De volledige eindstand moeten we je nog even schuldig blijven want Renzo Rubele, die momenteel nog in Italië verblijft, kreeg van zijn tegenstanders groen licht om de partijen naar morgenavond te verplaatsen.

28 juni: Vier op vier voor Renzo Rubele
Met twee overwinningen in de uitgestelde partijen verzekert Renzo Rubele zich van de zesde plaats. 

De deelnemerslijst - Uitslagen - Eindstand - Partijen

Voor speeldata en -tijd, speelrooster, uitslagen en paringen druk op de knop "Home page" in onderstaande tabel.

Speellokaal: VBS De Watermolen Watermolenwal 16 te 8501 Heule  -  laatst bijgewerkt: 01-08-2022