Wereldkampioenschap Cadetten in Tours

Nederlander Martijn van IJzendoorn haalt derde opeenvolgende wereldtitel bij de cadetten.

De zomervakantie is traditioneel een drukke tijd voor dammers. Het wk voor cadetten mocht de spits afbijten.
De Franse dambond had de toewijzing gekregen doordat de wereldkampioenschappen voor cadetten voor het eerst gehouden werden 25 jaar geleden in het Franse Parthenay. Plaats van het gebeuren was Tours aan de Loire van 30 juni tot 6 juli 2013.
Wie Loire zegt, zegt ook 'kastelen'. Het stond buiten kijf dat we de schaarse vrije tijd die we hadden zouden besteden aan het bezoek van enkele schitterende kastelen in de Loirestreek. 
Twee van de mooiste zijn ongetwijfeld Chenonceaux en Villandry omwille van zijn historische tuinen, een wellust voor het oog.

Natuurlijk werd er in de eerste plaats gedamd en ons land werd vertegenwoordigd door de broertjes Stijn en Wouter Kindt. Voor Wouter was dit kampioenschap duidelijk bedoeld om leergeld te betalen, maar Stijn haalde een keurig resultaat met min 1.
Martijn Van IJzendoorn was outstanding. Hij scoorde een unicum door voor de derde opeenvolgende keer de titel binnen te rijven. Hoewel, dit keer hing die titel toch aan een zijden draadje. Zijn landgenoot Jan Groenendijk haalde evenveel punten en moest slechts de duimen leggen door het minieme verschil van één schamel weerstandspuntje na het berekenen van de solkof truncated.
Een troost voor Jan Goenendijk was toch dat hij eerder in de week de wereldtitel in het Blitz bij elkaar gedamd had.
Bij de meisjes was Elena Chesnokova uit Letland in beide disciplines de beste. Niet te verwonderen met Zoja Golubeva, de regerende wereldkampioene, als trainer.
We hebben voor uw gemak onze fotoreeks in drie delen opgedeeld.

De resulltaten
WK Blitz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Speellokaal: VBS De Watermolen Watermolenwal 16 te 8501 Heule  -  laatst bijgewerkt: 14-11-2019